Studiu: Se poate transmite coronavirusul prin suprafețe? Ce spun oamenii de știință

Cercetătorii americani au dubii cu privire la idea conform căreia coronavirusul s-ar outea transmite prin intermediul suprafețelor. Concluzia a fost trasă de trei profesori din Statele Unite.

Conform unei opinii postate în The Washington Post, nu ar exista studii clare care să arată că virusul este transmis prin suprafețele atinse de oamenii contaminați.

Potrviti profesorilor americani, principala cale prin care se transmite virusul este cea aeriană.

În același timp, nu este exclus faptul că microbii ar putea sta pe mânerele ușilor, pe bancnote sau pe barele din mijloacele de tranport în comun.

„Nimeni nu poate garanta că aceste suprafețe nu mai conțin câteva urme cu acest virus și nu ne putem infectă. Trebuie precauție. Nu în extremă. Cumpătat, pentru că așa este normal. Calitatea aerului și atmosfera joacă un rol fundamental. Mai important decât suprafețele, dar e adevărat, aerul este foarte important. Spațiile închise trebuie aerisite.

Trebuie să fim precauți când suntem în apropierea mai multor persoane. Masca ne apară foarte mult. Depinde și de calitate măștii și de modul cum e pusă masca pe față, cât de mult se întrevăd acele spații libere pentru că, contează foarte mult dacă masca nu e lipită de față.

Acolo unde este densitate a populației în spații închise, fie acasă, fie în mijloacele de transport, unde spațiul este închis și nu e ventilație bună, riscul să preluăm acest virus este major. Chiar dacă purtăm masca sau ne protejăm de suprafețe încă este mare”, a spus Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, citat de Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...