Studiu SUA: Delta se răspândeşte rapid în şcoli, când personalul este nevaccinat şi nu poartă mască

Varianta Delta se poate răspândi rapid în şcoli atunci când profesorii şi personalul nevaccinat sunt în interior şi nu poartă măştile de protecţie, arată un studiu realilzat în Statele Unite ale Americii.

Un studiul realizat în SUA arată că varianta Delta se poate răspândi rapid în şcoli atunci când profesorii şi personalul nevaccinat sunt în interior şi nu poartă măştile de protecţie.

Cei de la RoVaccinare prezintă, vineri, un caz al unui focar asociat cu varianta Delta într-o şcoală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021, care apare în studiul citat. Astfel, în perioada 23 mai – 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei şcoli primare din Marin, California, după expunerea la un profesor infectat şi nevaccinat.

Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor faţă de profesor. Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de două zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinţi şi fraţi ai celor care aveau legătură cu şcoala.

Măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu SARS-CoV-2 sunt aceleaşi: purtarea măştii de protecţie; vaccinarea celor eligibili, rămânerea acasă a celor care au simptome şi testarea periodică.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole