Studiu: Sugarii produc un răspuns imun puternic la coronavirus

Bebelușii au o protecție destul de mare împotriva coronavirusului, fiindcă organismul lor produce un răspuns imun la acest virus, conform unui nou studiu.

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Bristol și Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, sugarii produc niveluri ridicate de anticorpi și celule imune care îi protejează de Sars-CoV-2, comparativ cu adulții.

Oamenii de știință spun că aceste descoperiri ar putea explica de ce copiii par să fie protejați de efectele severe ale virusului, într-un moment în care ei sunt în dezvoltare, și ar putea fi mai vulnerabili. Studiul, condus de academicieni de la universitate și medici pediatri din spital, a fost publicat în Cell Reports Medicine.

Autorii studiului au încercat să afle de ce copiii nu au fost atât de grav afectați de virus, în timpul pandemiei de coronavirus, mai ales că despre sugari se știe că sunt mai vulnerabili la alte virusuri respiratorii, cum ar fi gripa.

Echipa de cercetare a analizat răspunsurile imune la patru bebeluși sub trei luni care au fost infectați cu coronavirus în martie 2020, alături de părinții lor și de alți adulți care s-au vindecat de virus.

Medicul Anu Goenka de la Universitatea din Bristol a declarat că aceste descoperiri ar putea ajuta la dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID pentru copii.

„Prin efectuarea acestui studiu detaliat pe sugarii care sunt relativ protejați de formarea unei boli grave în urma infecției cu Covid-19, am demonstrat cum arată imunitatea , în ceea ce privește componența anticorpilor specifici și a celulelor imune direcționate împotriva SARS-CoV-2”, a spus medicul, conform ScienceFocus.com.

Echipa de cercetare dorește acum să își confirme concluziile efectuând studii pe un grup mai mare de bebeluși și, de asemenea, să compare răspunsul imun al sugarilor cu cel al adulților în timpul și după ce au fost infectați cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole