Studiu: Vaccinul Moderna produce un număr dublu de anticorpi comparativ cu Pfizer

Vaccinul Moderna a generat un număr mai mult decât dublu de anticorpi comparativ cu vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului, arată un nou studiu, potrivit Bloomberg.

Studiul a comparat nivelurile de anticorpi produși de către organism în urma imunizării cu cele două vaccinuri.

Cercetătorii au examinat nivelurile de anticorpi ale aproximativ 1.600 de angajați sanitari din Belgia, acestora fiindu-le prelevate mostre de sânge la 6-10 săptămâni după vaccinare. Participanții la studiu nu au avut COVID-19 înainte de a se vaccina.

Nivelul de anticorpi în rândul celor imunizați cu schema completă a vaccinului Moderna a fost în medie de 2.881 de unități per mililitru, comparativ cu 1.108 unități per mililitru în cazul celor inoculați cu cele două doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech.

Concluziile studiului arată că diferențele între cele două vaccinuri ar putea fi explicată de cantitatea mai ridicată a ingredientului activ din vaccinul Moderna,100 de micrograme, comparativ cu 30 de micrograme în cel al Pfizer/BioNTech sau de intervalul puțin mai lung între administrarea celor două doze în cazul vaccinului Moderna, 4 săptămâni, comparativ cu 3 săptămâni pentru vaccinul Pfizer/BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...