SUA apelează la rețelele sociale pentru a preveni traficul de certificate de vaccinare false

Un procuror al statului New York a îndemnat platformele sociale, printre care și Facebook, să acţioneze mai mult împotriva traficului pe internet a certificatelor false împotriva Covid-19, informează AFP.

În total, 15 persoane au fost inculpate marţi de procurorul districtului Manhattan, Cyrus Vance, printre care o presupusă furnizoare de 31 de ani, suspectată că a vândut circa 250 de certificate de vaccinare, cu aproximativ 200 de dolari bucata.

O altă suspectă, o angajată a unei clinici medicale în vârstă de 27 de ani, era însărcinată, pentru 250 de dolari în plus, să includă numele falşilor vaccinaţi în registrul statului New York care alimentează un pass digital, Excelsior Pass.

Cei 13 inculpaţi, suspectaţi toţi că au achiziţionat certificate false, lucrează în instituţii unde se intră în contact cu publicul, precum spitale sau cămine de bătrâni, precizează comunicatul procurorului.

Avem nevoie de companii precum Facebook care să ia măsuri pentru a împiedica frauda care are loc pe platformele lor. Fabricarea, vânzarea şi achiziţionarea de false certificate de vaccinare sunt infracţiuni grave, care au consecinţe grave asupra securităţii publice”, a subliniat Cyrus Vance, mai scrie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...