SUA: Aproximativ 23% din spitale se confruntă cu o lipsă critică de personal, pe fondul exploziei cazurilor de Covid-19

Aproape 23% dintre spitalele din Statele Unite au raportat o lipsă critică de cadre medicale, deoarece cazurile de Covid-19 continuă să crească, potrivit datelor publicate de Departamentul Serviciilor Umane și de Sănătate, transmite Fox news.

Lipsa de personal se datorează faptului că 80,8% din totalul paturilor ATI  erau ocupate (săptămâna aceasta, marți, n.r.), 30,8% dintre acestea cu pacienți Covid-19. 

Situația este atât de gravă în California, de exemplu, încât departamentul de sănătate al statului a anunțat, sâmbătă, că asistentele testate pozitiv pentru Covid-19 pot rămâne la locul de muncă atât timp cât sunt asimptomatice și interacționează numai cu pacienți Covid-19.

Statele Unite au stabilit luni un nou record pentru cazurile de COVID-19 cu 1.406.525 de infecții potrivit CDC. Media pe 7 zile pentru cazuri noi este acum de 750.996, de aproximativ trei ori mai mare decât înregistrat la 11 ianuarie 2021,  de 250.454.

CDC a spus că a luat în considerare impactul economic și social atunci când a redus la jumătate perioada de izolare și de carantină de la 10 zile la 5 zile pentru toți lucrătorii din întreaga țară. 

„Răspândirea variantei Omicron are potențialul de a agrava deficitul de personal și de a crește provocările lanțului de aprovizionare, care pun în pericol industria, educația și alte sisteme, care sunt esențiale pentru a menține o societate și o economie funcționale”, a explicat CDC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...