SUA: Aproximativ 23% din spitale se confruntă cu o lipsă critică de personal, pe fondul exploziei cazurilor de Covid-19

Aproape 23% dintre spitalele din Statele Unite au raportat o lipsă critică de cadre medicale, deoarece cazurile de Covid-19 continuă să crească, potrivit datelor publicate de Departamentul Serviciilor Umane și de Sănătate, transmite Fox news.

Lipsa de personal se datorează faptului că 80,8% din totalul paturilor ATI  erau ocupate (săptămâna aceasta, marți, n.r.), 30,8% dintre acestea cu pacienți Covid-19. 

Situația este atât de gravă în California, de exemplu, încât departamentul de sănătate al statului a anunțat, sâmbătă, că asistentele testate pozitiv pentru Covid-19 pot rămâne la locul de muncă atât timp cât sunt asimptomatice și interacționează numai cu pacienți Covid-19.

Statele Unite au stabilit luni un nou record pentru cazurile de COVID-19 cu 1.406.525 de infecții potrivit CDC. Media pe 7 zile pentru cazuri noi este acum de 750.996, de aproximativ trei ori mai mare decât înregistrat la 11 ianuarie 2021,  de 250.454.

CDC a spus că a luat în considerare impactul economic și social atunci când a redus la jumătate perioada de izolare și de carantină de la 10 zile la 5 zile pentru toți lucrătorii din întreaga țară. 

„Răspândirea variantei Omicron are potențialul de a agrava deficitul de personal și de a crește provocările lanțului de aprovizionare, care pun în pericol industria, educația și alte sisteme, care sunt esențiale pentru a menține o societate și o economie funcționale”, a explicat CDC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...