SUA, atacată de miliarde de cicade (VIDEO)

Locuitorii mai multor state americane sunt îngrijorați de invazia periodică a cicadelor. Pe reţelele de socializare, utilizatori din diferite regiuni postează activ imagini cu atacurile insectelor.

NBC News informează că, deocamdată, cele mai intense grupări de cicade se înregistrează în statele Virginia, Maryland și Georgias, dar în scurt timp se aşteaptă o încălzire a aerului pe coasta de est şi, ca urmare, şi o creştere a insectelor înaripate în această zonă

Apariţia roiurilor de cicade periodice, fenomen denumit Brood X (Puietul X), va avea loc după ce temperatura din sol creşte până la o anumită valoare odată cu sosirea primăverii. Miliarde de nimfe de cicadă, care au supravieţuit hrănindu-se cu seva din rădăcinile copacilor timp de 17 ani, se vor târî la suprafaţă din subteran, vor trece printr-un proces de năpârlire şi vor începe să caute hrană şi parteneri pentru împerechere.

Un dans acustic complex

Masculii de cicadă scot un sunet puternic, asemănător unui ciripit, emis prin vibraţiile unei membrane localizate pe abdomen. „Este asemenea unui dans, masculii demonstrează că se pot face auziţi pe cât de tare şi de îndelung posibil, ceea ce înseamnă că probabil sunt o pereche bună. Femelele ascultă. Sunetul e suficient de puternic? E suficient de prelung?… este un fel de dans acustic complex”, a spus Jessica Ware, curator asociat şi specialistă în zoologia nevertebratelor în cadrul Muzeului American de Istorie Naturală din New York.

Cicadele periodice sunt o specie diferită de cicadele anuale, care pot fi auzite în serile de vară după apusul soarelui. Ware a dezvăluit că oamenii de ştiinţă nu cunosc cu exactitate motivul pentru care cicadele periodice au dezvoltat un ciclu de viaţă atât de lung, dar, cel mai probabil, este vorba despre un mecanism de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...