SUA au reintrat oficial în Acordul de la Paris privind protecţia climei. Ce presupune acest lucru

Statele Unite au reintrat oficial vineri în Acordul de la Paris privind protecţia climei. Acest lucru are loc la aproape o lună după ce preşedintele democrat Joe Biden şi-a preluat mandatul şi a promis că Washingtonul va relua acest angajament.

Potrivit DPA, Acordul de la Paris a fost negociat în al doilea mandat al administraţiei lui Barack Obama, când Biden era vicepreşedinte.

Intrarea noastră în Acord în 2016 a fost crucială şi reintrarea noastră de astăzi este de asemenea crucială, însă ce vom face în următoarele săptămâni, luni şi ani este şi mai important„, a transmis într-un comunicat secretarul american de stat Antony Blinken.

SUA sunt singura ţară dintre cele 196 de semnatare care au părăsit acordul

Fostul preşedinte american Donald Trump a scos SUA din acord în 2017, spunând că acesta introduce prea multe limite pentru afacerile americane. Retragerea SUA din acord a fost oficializată în noiembrie 2020.

SUA sunt singura ţară dintre cele 196 de semnatare care au părăsit acordul și în acelaşi timp sunt şi cel mai mare emiţător de emisii de carbon din lume. Pe de altă parte, președintele Biden este un susţinător vocal al acordurilor multilaterale şi al diplomaţiei şi a semnalat că schimbările climatice sunt o chestiune pe care o ia în serios.

El l-a numit pe fostul secretar de stat John Kerry ca reprezentant special pentru schimbări climatice şi i-a oferit un rol în Consiliul Naţional de Securitate al SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...