SUA: O femeie, cu boală hepatică în stadiu final, respinsă de la transplantul salvator pentru că refuză vaccinul anti-Covid

Michelle Vitullo, în vârstă de 65 de ani, din Ohio, suferindă de o boală hepatică în stadiu final, era programată la un transplant salvator la Clinica Cleveland. În ultima clipă, pacienta a primit vestea că a fost eliminată de pe listă, deoarece aceasta refuză vaccinarea anti-Covid din motive religioase și temerilor.

Jim, soțul, și fiica în vârstă de 43 de ani, donatorul, spun că ”pentru noi este o mare greșeală, este împotriva credințelor noastre”, relatează Mail Online.

Michelle Vitullo a refuzat vaccinul din convingeri religioase și din cauza temerilor că i-ar putea afecta sănătatea. Ea speră că va putea beneficia de transplantul hepatic într-un alt spital.

Clinica Cleveland a declarat recent că vaccinarea este absolut necesară atât în cazul donatorilor, cât și candidaților la transplant.

Pentru donatorul viu, prevenirea infecției cu Covid-19 în timpul intervenției chirurgicale este crucială, a anunțat clinica.

Pentru candidatul la transplant, pe lângă faptul că trece printr-o operație majoră, complicată, sunt și medicamentele luate după un transplant de organe, care slăbesc răspunsul imun. Complicațiile grave ale Covid-19 sunt cel mai probabil să se dezvolte la acești pacenți care au un sistem imunitar slăbit, a mai explicat Clinica Cleveland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole