SUA: Situația neștiută a alegerilor prezidențiale

“Nu vom avea niciodată un rezultat electoral pe 3 noiembrie”. Astfel s-a exprimat vineri președintele Donald Trump, în timpul unui discurs. “Nu cred că vom putea şti cum se încheie alegerile săptămâni, luni, poate niciodată”, a susţinut Trump.

În urma lui Joe Biden în sondaje, Donald Trump îi acuză pe democraţi că încurajează votul prin corespondenţă pentru a putea manipula rezultatele. Totodată, preşedintele republican ridică o problemă logistică, în cazul în care numărul buletinelor de vot trimise prin poştă va exploda, aşa cum este de aşteptat, într-o ţară are are deja un istoric în privinţa rezultatelor controversate şi a unor perioade lungi de numărare a buletinelor de vot, potrivit AFP.

O problemă foarte serioasă

“Nu suntem pregătiţi pentru 51 de milioane de buletine de vot. Acest lucru va fi extrem de umilitor pentru ţara noastră”, a adăugat preşedintele american. “Aceasta este o problemă foarte serioasă pentru democraţie”. Un înalt oficial american însărcinat cu protejarea integrităţii scrutinului a declarat de curând că cea mai mare îngrijorare a sa nu priveşte posibile ingerinţe externe în perioada de dinaintea alegerilor, ci vizează mai degrabă perioada de după 3 noiembrie.

Deşi sunt preocupante încercările Rusiei, Chinei, Iranului şi a altora de a influenţa campania electorală prezidenţială din SUA, directorul Centrului Naţional pentru Contra-Informaţii şi Securitate (NCSC), William Evanina, s-a declarat îngrijorat în privinţa perioadei care începe cu ziua alegerilor. “Trebuie să ne pregătim, ca naţiune, (pentru situaţia) în care alegerile noastre să nu fie decise pe 3 noiembrie”, a afirmat acesta, conform aceleiași surse.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole