SUA: Unei victime a abuzului sexual, în vârstă de 10 ani, i se refuză avortul în statul Ohio

Fetița locuiește în Ohio, stat care a redus termenul legal pentru un avort la șase săptămâni. Ea a fost nevoită să meargă în Indiana, stat vecin, unde acest procedeu este deocamdată legal. De altfel, cererile de avort sunt în creștere în statul Indiana, transmite BFMTV.

După zece zile de la decizia Curții Supreme a SUA de a revoca dreptul federal la avort, presa prezintă consecințele asupa a milioane de femei. Este și cazul unei fetițe din statul Ohio în vârstă de 10 ani, care a fost obligată să meargă în statul Indiana pentru a avorta, așa cum transmite Indianapolis Star, fără a furniza date precise despre acest copil.

Ziarul transmite totuși că fetița a fost luată în îngrijire de Caitilin Bernard, medic ginecolog, la cererea colegilor săi din Ohio, specializați în abuzuri sexuale asupra copiilor.

În Ohio, accesul la avort a fost mult restrâns: termenul legal a scăzut la șase săptămâni. Or, fetița era însărcinată în șase săptămâni și trei zile!

Potrivit Indianapolis Star, multe femei vin în Indiana pentru avort. Una din clinici, citată de acest cotidian, spune că se confruntă cu o creștere neobișnuită de solicitări din partea femeilor însărcinate din Ohio, Kentucky și alte state vecine.

Povestea acestei fetițe a provocat emoții și luări de poziție în special în zona democraților susținători ai dreptului la avort.

”Unei victime a abuzului sexual, în vârstă de 10 ani, i se refuză avortul în Ohio, deoarece este însărcinată în șase saptămâni și trei zile. Este o nebunie! Ea are zece ani!”, a scris pe Twitter Josh Stein, procurorul general al Carolinei de Nord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...