SUA: Vaccin Covid 19, autorizat pentru copiii între 5 și 12 ani

Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, vineri, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani, potrivit Reuters.

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech devine, după decizia din SUA, primul vaccin autorizat pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani.

28 de milioane de copii americani ar putea fi vaccinați după ce s-a luat această decizie.

Decizia Autorității de Reglementare în Sănătate vine după ce un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) a votat, marți, cu o majoritate covârșitoare, recomandarea autorizării.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) are programate întâlniri săptămâna viitoare pentru a analiza recomandările cu privire la modul în care ar trebui să fie utilizat vaccinul la această grupă de vârstă. Directorul CDC va avea ultimul cuvânt.

Doar câteva țări, inclusiv China, Cuba și Emiratele Arabe Unite, au aprobat până acum vaccinurile COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani și chiar mai mici.

FDA a autorizat o doză de 10 micrograme de vaccin Pfizer la copiii mici, mai mică față de cele 30 de micrograme din vaccinul original pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste.

Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Companiile așteaptă date dintr-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani până la sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...