Substanțe dopante de mare risc, transportate printr-o firmă de curierat, confiscate la Vama Giurgiu

Peste 800 de pastile aflate pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu de la șoferul unei firme de curierat, care a declarat că nu știa ce conțin coletele pe care le transporta.

Vineri dimineață, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, conduse de către un cetățean român, în vârstă de 58 de ani. Șoferul transporta, în regim de curierat, mai multe colete pe ruta Bulgaria – România.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei, au fost descoperite două cutii ce conțineau  834 decomprimate care se regăsesc pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc conform Legii 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

În cadrul cercetărilor, șoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea cunoștință despre mărfurile transportate.

Produsele farmaceutice sus-menționate, estimate la o valoare de 80.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație emisă de autoritățile competente – anunță IPTF Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...