Subvenția pentru legumele cultivate în spații protejate crește la 2.210 euro /1.000 mp. De unde vin banii

Subvenția pentru legumele cultivate în spații protejate a fost majorată cu 210 euro până la 2.210 euro /1.000 mp, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate, astăzi, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltăriir Rurale (MADR).

În Programul de legume în spații protejate s-au înscris 14.271 de beneficiari pentru plafonul de 150 milioane de lei până la data de 20 iulie. Aceștia nu vor absorbi toată suma și a rămas o diferență, care va fi realocată. De asemenea, nici în cazul programului dedicat cultivatorilor de plante aromatice nu s-au cheltuit banii, rămânând un disponibil de 3,7 milioane de lei din cele 6 milioane de lei alocate.

Aceste sume vor fi dirijate către programul de legume în spații protejate, cuantumul de 2000 euro /1000 mp urmând a se majora la 2.210 euro, cu încadrarea în plafonul maxim de 20.000 euro /3 exerciții financiare.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis la cultura de legume în spații protejate vor fi în sumă 153.730 mii lei, reprezentând echivalentul a maximum 31.551 mii, ca urmare a suplimentării plafonului cu sumele neangajate în Programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

Fondurile necesare aplicării schemei de ajutor de minimis la plante aromatice vor fi în sumă de 2.270,5 mii lei, reprezentând echivalentul a maximum 465,968 mii.

În bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021 există alocări financiare pentru ambele programe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...