Succes maxim pentru programul Tomata la Tulcea: 44 beneficiari, în 2022

Anul trecut, programul Tomata a avut în Tulcea doar 44 de legumicultori beneficiari, față de 13, în anul anterior sau 35, în 2020, potrivit datelor Direcției Agricole Județene (DAJ), care speră ca în 2023 programul să aibă un succes ceva mai mare.

„Noile condiţii îi încurajează pe legumicultori. Ei vor avea timp să-şi comercializeze producţia puţin mai mult decât în anii precedenţi, iar fermierii vor avea grijă mai bine de culturi, în loc să se grăbească să comercializeze. Cred că acest lucru se va reflecta cu succes în numărul de beneficiari pe care-i vom avea anul acesta”, a declarat pentru Agerpres Mirela Miiler, șefa DAJ Tulcea.

Ea a anunțat că au început înscrierile pentru producătorii agricoli care vor să primească subvenţie prin programul guvernamental „Tomata 2023”. S-au prezentat deja trei fermieri, termenul limită pentru depunerea cererilor de acordare a subvenţiilor fiind 1 aprilie.

„Spre deosebire de programele anterioare, producţia trebuie să fie comercializată până la 30 iunie pentru ca fermierii să fie declaraţi eligibili şi pentru a primi ajutorul de 3.000 de euro pe 1.000 de metri pătraţi”, a precizat Miiler.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...