Suceava are cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean. Gheorghe Șoldan (PSD) are doar 32 de ani

Publicat: 13 iun. 2024, 20:25, de Corina Oprea, în ALEGERI , ? cititori
Suceava are cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean. Gheorghe Șoldan (PSD) are doar 32 de ani
sursa: google

BEC Suceava a terminat, oficial, numărătorile. Conform rezultatelor finale, județul are cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean. Gheorghe Șoldan, membru al PSD, are doar 32 de ani și a câștigat încrederea alegătorilor, care l-au votat într-un număr foarte mare.

Gheorghe Șoldan, președinte al CJ Suceava

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Suceava a finalizat joi după-amiază procesele verbale privind alegerea președintelui Consiliului Județean Suceava. Conform rezultatelor, Gheorghe Șoldan a fost ales noul președinte al Consiliului Județean Suceava.

La doar 32 de ani, Șoldan devine cel mai tânăr președinte de consiliu județean din țară. De asemenea, este al treilea cel mai votat ales PSD la nivel național și liderul cu cele mai multe voturi din zona Moldovei.

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidat al Partidului Social Democrat (PSD), a obținut în urma alegerilor locale un număr impresionant de 126.018 voturi, fiind declarat câștigătorul competiției pentru președinția Consiliului Județean Suceava.

Această realizare nu este doar o victorie personală, ci și o dovadă a încrederii pe care electoratul sucevean o are în el și în viziunea sa pentru dezvoltarea județului.

Pe locul al doilea s-a clasat Gheorghe Flutur, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) și actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, care a obținut 117.664 de voturi. Flutur, o figură politică bine cunoscută și experimentată, a fost depășit de tânărul și ambițiosul Șoldan.

În continuare, rezultatele au fost următoarele:

  • Emanuel Ungureanu, candidatul ADU, a obținut 21.374 de voturi.
  • Bălan Silvestru Rădăuți, candidatul SOS, a primit 14.957 de voturi.
  • Paula Sava, candidatul PP, a înregistrat 6.987 de voturi.

Gheorghe Șoldan, la vârsta de numai 33 de ani, este un politician cu un parcurs remarcabil într-o carieră încă scurtă. Născut pe 18 iunie 1991, Șoldan este căsătorit și se prezintă cu mândrie drept „cel mai tânăr parlamentar din istoria județului Suceava”.

Viitorul șef al Consiliului Județean Suceava este membru al PSD Suceava încă din anul 2008, când era încă elev în liceu. Ascensiunea sa în politică a fost rapidă și impresionantă. În 2020, la alegerile parlamentare, Gheorghe Șoldan a fost ales deputat al României pe listele Partidului Social Democrat (PSD), consolidându-și astfel poziția în arena politică națională.