Suceava: Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări acuză că i s-au încălcat drepturile în anchetele procurorilor

Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, cercetat sau trimis în judecată în mai multe dosare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, acuză că i s-au încălcat drepturile cu ocazia anchetelor.

Comisarul-șef Radu Obreja susține că s-au comis zeci de abuzuri în ceea ce-l privește și că se va apăra în instanțele de judecată. Acesta a fost arestat la finalul anului trecut, iar între timp a fost trimis în judecată în două dosare, în timp ce un al treilea, privind fabrica de permise de la Suceava este încă în lucru.

Ofițerul îi acuză pe procurorii DNA că la percheziția domiciliară din noiembrie 2020 au ridicat banii soacrei, care erau păstrați într-o batistă. Comisarul-șef Radu Obreja susține că banii au fost restituiți după multe insistențe, nu și o serie de documente aparținând soacrei și care nu au nici o legătură cu dosarele în care este cercetat. În ceea ce privește sumele imense de bani ridicate cu ocazia perchezițiilor, fostul șef de la Permise și Înmatriculări nu a dat un răspuns concret și a precizat că treaba procurorilor este să probeze acuzațiile nu să regizeze spectacole media.

Este acuzat că a dat mită pentru a primi informații secrete

Obreja a negat că ar fi vreo legătură între numărul mare de accidente rutiere din județul Suceava și eliberarea unor permise în mod abuziv, menționând că nici o instituție a statului nu a putut proba acest aspect.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări este judecat alături de fostul șef al Serviciului de Protecție Internă din MAI, colonelul Florin Timu. Aici este acuzat că a dat mită pentru a primi informații secrete care l-au ajutat să scape de o eventuală răspundere penală. Radu Obreja mai este trimis în judecată și într-un dosar în care ar fi oferit mită unui ofițer de la Serviciul Județean Anticorupție, cu același scop de a fi protejat, potrivit Radio Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...