Suceava: Restaurantele și cafenelele se închid pentru 14 zile în această localitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava a decis să bage localitatea Rădăuți în scenariul roșu din cauza ratei de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, în această localitate se închid restaurantele și cafenelele iar organizarea de spectacole și concerte va fi intersisă.

Potrivit Prefecturii Suceava, municipiul Rădăuţi are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,22 cazuri la mia de locuitori, iar restricţiile intră în vigoare din data de 22 decembrie, ora 0,00, rămânând valabile până pe 4 ianuarie 2021, când se va reanaliza contextul epidemiologic.

Conform hotărârii CJSU Suceava, în următoarele 14 zile, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 6,00 – 23,00; prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. De asemenea, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole