Sudul țării, sub cod galben de burniță: 20 de accidente rutiere au avut loc în judeţele Dolj şi Olt

Douăzeci de accidente rutiere au avut loc, miercuri, în judeţele Dolj şi Olt, cel mai probabil din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Zona de sud a ţării se află sub cod galben de burniţă.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că, miercuri dimineaţa, pe drumurile publice din judeţ au fost sesizate zece accidente rutiere. â

“Din acestea, opt au fost soldate doar cu pagube materiale, în două situaţii fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, poliţiştii doljeni au aplicat trei sancţiuni contravenţionale administratorilor drumurilor publice, cu amendă in valoare totală de 21.750 de lei”, a transmis IPJ Dolj.

Tot zece accidente rutiere, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile au avut loc şi în judeţul Olt, în localităţile  Caracal, Drăgăneşti-Olt, două, Valea Mare, Brebeni, Călui, Oboga, Curtişoara şi Baldovineşti. Din acestea, nouă au fost soldate doar cu pagube materiale.

“Având în vedere că la această oră, sunt semnalate precipitaţii sub formă de burniţă, care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere de pe raza judeţelui Olt, carosabilul fiind alunecos, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză foarte redusă şi să evite manevrele periculoase, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului”, a transmis IPJ Olt.

Judeţele din sudul litoralului, printre care Dolj şi Olt, se află sub avertizare cod galben de burniţă care depune polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...