Suedia nu și-a schimbat strategia în fața pandemiei de coronavirus, deși numărul de infectări este uriaș

Deși pandemia de coronavirus a făcut foarte multe victime în Suedia, țara nu și-a schimbat strategia de combatere a Covid-19, în ciuda recomandărilor de înăsprire a restricțiilor.

„Pot să înţeleg pe cineva care este tentat să întrebe: ‘S-a schimbat strategia?’ ‘Nu, este exact aceeaşi strategie: asiguraţi-vă că limitaţi răspândirea infecţiei cât mai mult posibil”, a afirmat premierul Suediei, Stefan Lofven, pentru televiziunea publică SVT.

„Dar este clar că, în funcţie de situaţie, putem face şi schimbări”, a mai spus el.

Comparativ cu restricțiile dure adoptate de alte țări din Europa din cauza pandemiei de coronavirus, Suedia a decis să adopte o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără să impună carantina și fără măsuri coercitive.

Însă, confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese din această toamnă, guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai dure la mijlocul lunii noiembrie, în special prin limitarea evenimentelor publice la maximum opt persoane. De atunci, populaţia a primit recomandarea să se întâlnească doar cu membrii familiilor lor, conform Agerpres.

Totuși, închiderea completă a barurilor, restaurantelor și magazinelor rămâne o măsură care nu este luată în calcul. Stefan Lofven spune, totuși, că vor fi luate noi măsuri și recomandări mai stricte în fața celui de-al doilea val în care 2.000 de persoane și-au pierdut viața.

Suedia şi-a închis de asemenea pentru prima dată frontiera cu Marea Britanie şi Danemarca, pentru a evita infectările legate de shopping-ul transfrontalier

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole