Suedia nu și-a schimbat strategia în fața pandemiei de coronavirus, deși numărul de infectări este uriaș

Deși pandemia de coronavirus a făcut foarte multe victime în Suedia, țara nu și-a schimbat strategia de combatere a Covid-19, în ciuda recomandărilor de înăsprire a restricțiilor.

„Pot să înţeleg pe cineva care este tentat să întrebe: ‘S-a schimbat strategia?’ ‘Nu, este exact aceeaşi strategie: asiguraţi-vă că limitaţi răspândirea infecţiei cât mai mult posibil”, a afirmat premierul Suediei, Stefan Lofven, pentru televiziunea publică SVT.

„Dar este clar că, în funcţie de situaţie, putem face şi schimbări”, a mai spus el.

Comparativ cu restricțiile dure adoptate de alte țări din Europa din cauza pandemiei de coronavirus, Suedia a decis să adopte o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără să impună carantina și fără măsuri coercitive.

Însă, confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese din această toamnă, guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai dure la mijlocul lunii noiembrie, în special prin limitarea evenimentelor publice la maximum opt persoane. De atunci, populaţia a primit recomandarea să se întâlnească doar cu membrii familiilor lor, conform Agerpres.

Totuși, închiderea completă a barurilor, restaurantelor și magazinelor rămâne o măsură care nu este luată în calcul. Stefan Lofven spune, totuși, că vor fi luate noi măsuri și recomandări mai stricte în fața celui de-al doilea val în care 2.000 de persoane și-au pierdut viața.

Suedia şi-a închis de asemenea pentru prima dată frontiera cu Marea Britanie şi Danemarca, pentru a evita infectările legate de shopping-ul transfrontalier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...