Suma pe care Simona Halep trebuie să o returneze după suspendare

Simona Halep trebuie să returneze suma corespunzătoare prezenței ei pe tabloul de simplu de la US Open 2022, după ce a fost suspendată 4 ani în urma proceselor din cazul dopajului.

Sportiva, în vârstă de 31 de ani, a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA). Reprezentanții acesteia au susținut despre dopajul Simonei că a fost „repetitiv și sofisticat” și a fost conceput pentru a-i îmbunătăți performanțele la Wimbledon și US Open.

ITIA a mai cerut anularea rezultatelor lui Halep din martie 2022, însă vor fi șterse doar rezultatele obținute după 29 august 2022. „Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, au menționat cei de la Sport Resolution.

Astfel, Simona Halep trebuie să returneza 80.000 de euro, sumă care reprezintă prezența sportivei pe tabloul de simplu de la US Open 2022. Atunci, Simona a fost eliminată încă din primul tur, de către Daria Snigur.

Dacă cei de la Sport Resolutions acceptau propunerea ITIA de a anula toate performanțele Simonei de când a început să consume suplimentele recomandate în cadrul echipei lui Patrick Mouratoglou, suma totală care ar fi trebuit returnată era de aproximativ 2 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole