Cine este favoritul lui Putin pentru a prelua puterea în Ucraina

Care este planul lui Putin de schimbare a puterii de la Kiev? Nu se poate spune cu exactitate, dar analiștii au făcut previziuni, luând în calcul și caracterul imprevizibil al președintelui Rusiei.

Primul pe listă ar fi Viktor Ianukovici, fostul președinte alungat de la putere după EuroMaidan. Se presupune că Viktor Ianukovici se află în prezent la Minsk, iar Kremlinul pregătește o operațiune specială pentru a-l înlocui pe Zelenski cu fostul președinte înlăturat de Revoluția EuroMaidan în 2014, potrivit surselor Ukrainska Pravda din serviciile de informații ucrainene.

Muraev, un politician ucrainian

Pe de altă parte și Evghenii Muraev, un politician ucrainian prorus care susţine anexarea Crimeea de către Rusia, ar fi alesul Kremlinului pentru a conduce Ucraina. Muraev, un fost parlamentar, a reacţionat pe Facebook în urma apariţiei informaţiei precum că actuala putere din Rusia şi-a ales un favorit la conducerea Ucrainei. Politicianul ucrainean a minimalizat iniţial această informaţie, care a fost oferită de Marea Britanie, după care a cerut ca ţara sa să nu mai fie împărţită în politicieni prooccidentali şi politicieni proruşi.

El s-a poziţionat în apărător al „intereselor naţionale ale Ucrainei”, fără să menţioneze care ar fi acestea, potrivit tv8.md. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole