Supermarketul poate să refuze plata cu numerar. Când se întâmplă

Dincolo de scandalul caselor de marcat fără casieri, mai trebuie menționat și faptul că există în continuare și clienți care preferă să plătească cu numerar și nu doar la noi, ci și în străinătate. Sunt, însă, și cazuri în care supermarketurile pot refuza acest lucru. 

Așa cum se întâmplă în România, și în Germania este la fel. Potrivit unui sondaj realizat de furnizorul de servicii de plată Klarna, aproape 50% dintre respondenții germani, adică peste media din ​toate celelalte opt țări în care a fost efectuat sondajul, au ales să plătească cu numerar. La polul opus, se află Suedia, unde doar 9% dintre consumatori plătesc cash, potrivit Ziarul romanesc.de.

„Clienții care plătesc cu mai mult de 50 de monede se pot aștepta să fie respinși, deoarece casierii nu trebuie să accepte mai multe monede pe achiziție”, arată Portalul pentru consumatori din Baden-Württemberg.

Este vorba de decizia casierilor până la urmă, dacă sunt dispuși să accepte un număr mare de monede, pentru că acest lucru presupune mult timp. Pe de altă parte, este posibil ca fiind multe monede, banii să fie rătăciţi sau număraţi incorect. 

Există, însă, și o verste bună. Pentru viitor, lanțurile de supermarketuri Kaufland, Rewe și Edeka din Germania au în plan să înființeze aparate de schimb la nivel național, care vor putea să schimbe monedele în vouchere rambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...