Supradoză de vaccin administrată unor angajați dintr-un centru de bătrâni. Ce reacții au avut aceștia

Opt persoane angajate ale unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Germania au primit o supradoză de vaccin anti-Covid-19 în prima zi de vaccinare.

Cei opt au fost injectați fiecare cu câte cinci doze de vaccin. Dintre aceștia, patru au ajuns la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, ceilalţi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Îngrijitorii, șapte femei și un bărbat, au vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani, și lucrează într-o casă de bătrâni din Stralsund, în nord-estul ţării.

Eroarea s-a datorat, se pare că, faptului că un pachet de vaccinuri conține cinci doze, iar persoana care le-a administrat a greșit.

„Regret profund acest incident”, a spus administratorul districtului, asigurându-se că acestea au fost doar cazuri izolate, din cauza unei erori umane. „Le doresc tuturor celor implicaţi să nu apară efecte secundare grave,” a adăugat el.

Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă acest prim vaccin ARN mesager, a asigurat înainte de lansarea campaniei de vaccinare în acest weekend în mai multe ţări europene, că în fazele test, nu apar efecte secundare grave, scrie Mediafax.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...