Supraveghere de tip Big Brother pentru verificarea purtării măștii de către angajații companiilor

Purtatul măștii de protecție este obligatoriu în prezent în majoritatea orașelor mari din țară în orice spațiu public. Inclusiv în companii sau instituții publice, unde angajații nu respectă întotdeauna regula. Compania Starbyte a dezvoltat o aplicație care identifică angajații care nu poartă mască și îi raportează administratorului.

În timp ce autoritățile îndeamnă oamenii să sune la 112 pentru a-i reclama pe care care nu respectă regulile de distanțare socială, inclusiv absența măștii de protecție, compania Starbyte a decis să automatizeze procesul de reclamare. Din fericire, nu către autorități, ci către administratorul companiei.

Starbyte, unul dintre principalii jucători din sectorul IT din România, lansează o nouă soluție pentru companii și instituțiile care doresc să afle în timp real dacă angajații sau vizitatorii poartă mască de protecție și, la fel de important, dacă aceasta este utilizată corect.

Soluția este parte integrantă din aplicația 4Apply, o aplicație de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, utilizată în special până acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online și deschidere de cont.

Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecție și recunoaștere a feței, aplicația poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor.

Aplicația poate fi utilă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului/responsabilului.

„În condițiile înmulțirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar și o obligație morală pentru organizațiile care au spații tranzitate. Soluția noastră le oferă șansa de a reacționa prompt și de a preveni posibile infectări și suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului. La Starbyte, inovația este mereu pusă în slujba utilizatorilor, așa că vom dezvolta în continuare tehnologii utile și ușor de implementat“, a declarat Adrian Băcăianu, Director General Starbyte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...