Surprins de nominalizare, Rafila anunță care ar fi prima măsură adoptată ca premier

Medicul Alexandru Rafila s-a arătat surprins că a fost nominalizat de PSD printre candidaţii la funcţia de premier și a spus ce ar face mai întâi: ar deschide școlile.

Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple“, a spus Rafila, la Realitatea Plus.

Alexandru Rafila a menţionat că dacă ar fi premier mâine primul lucru pe care l-ar face ar fi să aleagă o echipă de miniştri, „care poate să răspundă situaţiei actuale”.

În mod evident actualul Guvern nu a reuşit să gestioneze decât în parte această pandemie, iar măsurile de natură medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experţilor, nu au fost implementate şi atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea, pe de o parte, şi sistemul de asistenţă medicală care este depăşit, pe de altă parte, trebuie rapid să răspundă cerinţelor acestei pandemii. Pe de altă parte şi în mod evident doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei şi, bineînţeles, la o viaţă socială cât mai aproape de realitate, pentru că au fost anumite decizii cărora eu nu le-am găsit o explicaţie, cum ar fi închiderea şcolilor“, a menţionat acesta.

Alexandru Rafila a mai spus că una dintre măsurile pe care le-ar lua dacă ar fi premier ar fi redeschiderea şcolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...