SURSE: 39 de filiale au trimis deciziile de organizare a Congresului Extraordinar al PNL pentru înlăturarea lui Cîțu

Publicat: 01 apr. 2022, 15:56, de Narcis Popescu, în POLITICĂ , ? cititori
SURSE: 39 de filiale au trimis deciziile de organizare a Congresului Extraordinar al PNL pentru înlăturarea lui Cîțu

Mai mulţi şefi de filiale, foşti susţinători ai lui Cîţu şi parte din „echipa câştigătoare” din toamna trecută, vor organizarea unui Congres Extraordinar. Până în acest moment 39 de decizii de birou au fost trimise deja, iar până la finalul zilei de vineri sunt așteptate alte 4.

Cel puţin 39 de filiale susţin convocarea unui Congres Extraordinar prin care conducerea PNL să fie schimbată, nemulţumiţi de activitatea actualului lider, susţin surse din conducerea partidului. Susţinător al lui Florin Cîţu în cursa pentru şefia PNL de anul trecut, parte din „Echipa câştigătoare”, Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, a transmis vineri că partidul are nevoie de un proiect politic nou, care să fie construit „în jurul celui care se află în fruntea administraţiei”, aluzie la premierul Nicolae Ciucă, al cărui nume a fost vehiculat ca fiind principala preferinţă a liberalilor în cazul organizării unor noi alegeri interne.

„M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, aşa cum e o regulă nescrisă a organizaţiilor politice româneşti, în jurul celui care se află în fruntea administraţiei, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relaţia cu organizaţiile locale sau cu parlamentarii”, a declarat liderul PNL Iaşi, precizând că „PNL trebuie să îşi propună ca ţintă pregătirea anului electoral 2024 şi câştigarea alegerilor de atunci”. PNL Giurgiu, condus de Dan Motreanu, una din cele mai performante organizaţii, s-a alăturat taberei anti-Cîţu. „Liberalii giurgiuveni care au obţinut rezultate electorale notabile în toate cele patru tururi electorale sunt convişi că este timpul pentru începerea unui nou capitol în dezvoltarea şi consolidarea Partidului Naţional Liberal”, a transmis organizaţia din Giurgiu, printr-o postare pe Facebook