SURSE: Ce se află în spatele demisiei lui Dacian Cioloș

Surse politice au declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro că demisia lui Dacian Cioloș vine după încercări repetate ale acestuia de a câștiga autoritatea în partid în zona USR-istă, acesta rămânând însă izolat, beneficiind doar de susținerea zonei ”PLUS”-iste. ”Dan Barna controlează încă 13 voturi din Biroul Național, din cele 25, câți sunt membri BN-ului, iar respingerea programului lui Cioloș în BN este și o revanșă a lui pentru înfrângerea de la Congres”.

De mai multe săptămâni s-a vorbit în partid tot mai mult despre căderea USR în sondaje, ultimele rezultate plasând formațiunea sub AUR. Cătălin Drulă este varianta care e cea mai agreată de cei mai mulți membri, fiind totodată una preferată și de Dan Barna, fiind considerat ministrul USR care a capitalizat cel mai mul electoral în lunile când partidul condus atunci de Dan Barna s-a aflat la guvernare. Totodată și orientarea ideologică a USR ar urma să se modifice în perioada următoare, dacă Dacian Cioloș și aripa PLUS erau mai aproape de zona progresită, Cătălin Drulă, precum și Dan Barna au viziune mai aproape de dreapta. Rămâne de văzut dacă noul președinte interimar, creditat ca fiind cel care va rămâne la șefia partidului după Congresul Extraordinar va reuși să omogenizeze USR, formațiunea funcționând încă aidoma unui mozaic politic, unde taberele din partid nu au ajuns până acum la un consens general.

Șansele ca partidul să revină la guvernare în eventualitatea ruperii coaliției până în 2024 sunt aproape inexistente, spun surse din USR sau altfel spus, până când Klaus Iohannis nu își încheie mandatul de președinte, iar singura variantă rămasă a partidului de a acumula capital electoral e să fie cât mai vocal în opoziției și să caută să crească în detrimentul AUR și pe fondul unei posibile erodări a PNL în coaliția cu PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...