Surse: Cîțu le cere deputaților liberali adoptarea de urgență a certificatului digital Covid – 19

Adoptarea legii referitoare la Certificatul Covid 19 se numără printre prioritățile liberalilor, le-a transmis marți președintele PNL, Florin Cîțu, deputaților partidului pe care îl conduce.

Discuția a avut loc în cadrul întâlnirii de la Vila Lac, la care premierul demis i-a convocat pe toți deputații PNL.

Senatul a aprobat deja din 22 septembrie, în plen, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, Ordonanța de Urgență prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19, cu scopul de a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

S-au înregistrat 71 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi 45 de abţineri.

Ordonanţa stabileşte măsurile de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE privind Covid care atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea titularilor pentru facilitarea liberei circulaţii pe durata pandemiei de Covid-19.

Potrivit ordonanţei amendate de Senat, certificatul digital al UE privind Covid-19, reglementat prin OUG 68/2021, este eliberat persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale privind COVID-19 sau documente compatibile cu acestea, dovada situaţiilor prevăzute anterior se face prin intermediul unui document pe suport de hârtie sau în format electronic.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...