Surse: Cum schimbă noua alianță PSD – PNL – UDMR fața politicii locale. PSD își recâștigă județele

Ponderea parlamentară ar putea fi algoritmul cu care să se împartă funcțiile politice la nivel local, în contextul noii alianțe guvernamentale PSD – PNL – UDMR. În acest context, social – democrații ar urma să controleze jumătate din județele țării.

Astfel, posturile de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii ar urma să respecte aceeași pondere, respectiv din cele 42 de funcții de prefect PSD va numi 21 de oameni, PNL -17 iar UDMR- 4.

Conform surselor politice, s-ar putea urma un algoritm simplu: șefia Consiliului Județean. Astfel, gruparea care deține președintele CJ va numi pe linie prefecții și șefii de deconcentrate.

Situația ar fi ușurată de rezultatul alegerilor locale de anul trecut, care respectă ponderea parlamentară. Astfel, în septembrie 2020 PSD a câștigat 20 de Consilii Județene, PNL – 17 iar UDMR – 4.

În acest context vor dispărea în primul rând câteva zeci de prefecți și subprefecți numiți de liberali în fiefuri social – democrate cum ar fi Galați, Brăila, Vaslui sau Buzău.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...