SURSE: Iohannis i-a schimbat mandatul lui Ciucă. Cîțu: PNL e în spatele domnului Ciucă 100%

Florin Cîţu a declarat că premierul desemnat are mandat să negocieze cu cei de la USR şi speră să mai existe o discuţie, cu acest partid, în cursul zilei. Premierul interimar spune că îşi doreşte cât mai repede un calendar al învestirii Guvernului.

Premierul interimar, care a vizitat un centru de vaccinare, a afirmat că „încă se negociază şi cu PSD şi cu USR pentru o susţinere în Parlament”. „Sper să mai avem o discuţie astăzi cu cei de la USR. PNL e în spatele domnului Ciucă 100%. Vedem care sunt concluziile”, a arătat liderul PNL.

Florin Cîţu a precizat că premierul desemnat are mandat să negocieze cu forţele politice. „Poate să vină în PNL şi să ceară flexibilizare, atunci când are ce să fie flexibilizat. În acest moment lucrurile sunt puse invers”, a afirmat el.

El a arătat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are disponibilitatea precum şi atributul de a discuta cu cei de la USR. „Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă şi după aceea putem să vedem dacă putem reface coaliţia. Dar e nevoie de o discuţie onestă, bărbăteşte. Putem să avem o discuţie cu USR, dacă vom merge în aceeaşi direcţie bine, dacă nu, bineînţeles că nu”, a spus Cîţu, afirmând că îşi doreşte o ”discuţie faţă în faţă”, cu o delegaţia mai mare a partidului, cu cei de la USR.

Domnul Nicolae Ciucă are atributul, mandatul primit de la domnul preşedinte să discute, chiar să negocieze cu USR. Eu zic că momentul prin care trece România astăzi e prea urgent ca să nu avem această discuţie”, a mai spus Cîţu, arătând că el îşi doreşte un calendar de învestire cât de repede se poate.

Potrivit surselor Puterea.ro premierul desemnat Nicolae Ciucă a discutat în cursul dimineții cu Dacian Cioloș și cu Dan Barna. Surse din USR spun că Dacian Cioloș i-a cerut premierului desemnat ca negocierile cu PNL să dureze mai mult pentru a avea timp să se stabilească un program de guvernare și o listă de miniștri. Declarația președintelui PNL apare după întâlnirea la vila lac dintre liderii PNL și PSD de marți seară.

La negocieri, PSD ar fi cerut șapte ministere pentru intrarea asumată la guvernare însă liberalii au refuzat. Totodată, reamintim că Florin Cîțu s-a opus până acum refacerii Coaliției cu USR si revenirea acestora la guvernare. Cîțu a pledat în interiorul PNL pentru un guvern minoritar, deși în urma întâlnirii de la Cotroceni de la începutul săptămânii președintele Klaus Iohannis a solicitat schimbarea de către PNL a mandatului premierului desemnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...