Surse: Podul de la Drajna va fi inaugurat vineri seara

Podul de la Drajna, de pe Centura Sud a Capitalei, ar fi prima mare lucrare de infrastructură rutieră care va fi inaugurat în acest an.

Oficialii Ministerului Transporturilor, cu minstrul Sorin Grindeanu în frunte, au anunțat că sâmbătă, 27 mai, va fi dat în funcțiune pasajul Olteniței, de pe Centura Capitalei. Nu acesta va fi prima mare lucrare de infrastructură ce va fi dată în funcțiune ci podul de la Drajna, care trece peste calea ferată București-Constanța, de pe Centura de Sud a Bucureștiului, conform unor surse citate de Economedia.

Conform sursei, Comisia de Recepție pentru pasajul peste linia de tren București – Constanța este convocată pentru vineri dimineață, iar conducerea Companiei de Drumuri ar putea da undă verde deschiderii podului pe care Arcada l-a construit cu două luni înainte de termenul stabilit în contract.

Podul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA. Aceasta a fost acoperită din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de 1 an și jumătate.

Se dă în folosință pasajul Olteniței

Sâmbătă va fi dat în folosință și pasajul de la Popești-Leordeni (Oltenița), cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centură.

”Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”, a spus ministrul Transporturilor.

Pasajul face legătura între #București și #Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu #Centura Capitalei.

Constructorul italian (Itinera SpA) a semmat contractul în anul 2019 și a avut la dispoziție 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin #POIM.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...