SURSE Procurorii au deschis două dosare penale în legătură cu nerespectarea normelor sanitare la Congresul PNL

Au fost deschise două dosare penale în legătură cu nerespectarea normelor sanitare de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus în timpul desfășurării Congresului PNL din data de 25 septembrie, potrivit surselor Puterea.ro.

Reamintim că PNL a fost amendat de către Poliția Capitalei cu 10.000 de lei după Congresul din toamnă, unde deși cazurile de infectare cu Covid-19 erau din ce în ce mai multe, liberalii nu au respectat măsurile de protecție sanitară. Mulți dintre aceștia nu au respectat masca de protecție și nu au păstrat distanțarea fizică.

De asemenea, a fost sancționată și o firmă de pază cu 5.000 de lei fiindcă, potrivit contractului semnat, avea obligația de a înștiința imediat cu privire la neregulile din cadrul evenimentului.

Potrivit surselor Puterea.ro, cele două dosare nu sunt instrumentate de procurorii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, ci de alte unităţi subordonate.

Dosarele au fost deschise in rem şi vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole