Surse: Vara se numără miniștrii demiși. Data după care se va face remanierea guvernamentală

Publicat: 23 iun. 2022, 13:01, de Cezar Amariei, în Bursa Zvonurilor , ? cititori
Surse: Vara se numără miniștrii demiși. Data după care se va face remanierea guvernamentală
Ședință guvern Ciucă

Nu toți membrii actualului cabinet vor apuca toamna, fiind stabilit deja un termen de când unii miniștri vor părăsi funcțiile.

Data după care ar putea avea loc remanierea este de 1 iulie.

„Odată cu PNRR se bifează și ultima căsuță din fișa de evaluare. Se ține cont de absolut tot. Evaluarea se face pe baza responsabilității revenite fiecărui ministru, din programul de guvernare”, susțin surse înalt guvernamentale.

Ideea unei eventuale remanieri a fost lansată prima dată în martie, când fostul premier Florin Cîțu, în prezent președinte al Senatului, a încercat o chemare la raport a membrilor cabinetului Ciucă.

„Fac o evaluare constantă a miniștrilor. Sunt câteva lucruri la care mă uit: implementarea reformelor din PNRR. Nu voi accepta ca scuză faptul că nu putem să facem o reformă sau alta. Mi se pare că economia este adminsitrată suboptimal. (…) Mă interesează în PNL să avem o performanță bună și mă interesează ca guvernul să performeze. Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze”, declara atunci Cîțu.

La capitolul nemulțumiri, PSD l-a criticat constant pe ministrul energiei, Virgil Popescu, în vreme ce Florin Cîțu a reproșat insistența ministrului PSD al Muncii Marius Budăi pe subiectul renegocierii PNRR și l-a atacat în mai multe rânduri pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.