ÎPS Aurel Percă: Susținem în rugăciune tot poporul ucrainean și pe toți cei care se vor implica pe diverse căi pentru pace și dialog

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscopul mitropolit de București, și-a exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean greu încercat în aceste momente de mare cumpănă și reamintește că data de 2 martie este ”Zi de post și rugăciune pentru Ucraina” .

„În această zi tristă, în care constatăm cu durere declanșarea războiului în Ucraina de către Rusia, într-o flagrantă încălcare a suveranității și independenței Ucrainei, ne exprimăm solidaritatea față de poporul ucrainean greu încercat.

În aceste momente de mare cumpănă, alături de Sfântul Părinte Papa Francisc și de întreaga Biserică Catolică, implorăm pe Dumnezeul păcii să aducă alinare tuturor celor care suferă din cauza acestui conflict.

Susținem în rugăciune Biserica Catolică locală din Ucraina, pe tot poporul ucrainean și pe toți cei care se vor implica pe diverse căi pentru pace și dialog”, transmite ÎPS Aurel Percă.

Papa Francisc a declarat data de 2 martie – Miercurea Cenușii -, când Biserica Romano-Catolică intră în Postul Paștelui,  ”Zi de post și rugăciune pentru Ucraina.

Astfel, întreaga Arhidieceză Romano-Catolică de București va aduce, în această zi, rugăciune la Sfintele Liturghii pentru intenția păcii. ”În această zi de post și rugăciune, vom implora de la Dumnezeu darul păcii pentru Ucraina și pentru întreaga lume”, mai transmite ÎPS Aurel Percă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...