Sute de amenzi și dosare penale pentru protestatarii anti-restricții din București

Poliția a anunțat că a aplicat 222 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanților la protestele anti-restricții de luni seară din București. Au fost fotografiate și amprentate 188 de persoane, au declarat marți dimineață oficiali ai Jandarmeriei și Poliției.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a transmis Alin Stoica, prefectul Capitalei, pe Facebook.

Într-o conferință de presă susținută marți dimineață prefectul a precizat că în timpul manifestațiilor, spre final, 300 de oameni au devenit agresivi iar forțele de ordine au intervenit.

„Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte”, a transmis Alin Stoica.

Colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a adăugat că 188 de persoane au fost duse la audieri, iar 12 jandarmi au fost răniți, trei fiind duși la urgențe, fără probleme majore.

Bogdan Berechet, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, spune că instituția a declanșat cercetări pentru ultraj, distrugere, furt calificat și port ilegal de obiecte periculoase. Cercetările au fost efectuate iar faptele vor face obiectul unor dosare instrumentate de procurorii parchetelor de pe lângă judecătoriile sectoarelor 1, 3 și 4.

Aproximativ două mii de persoane au protestat în București față de măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Mai multe articole...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole