Sute de angajați ai TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina protestează în fața Guvernului

Membrii sindicatelor din cadrul companiilor TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina protestează azi, până la orele 16.00, la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, solicitând deblocarea conturilor companiei de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi păstra locurile de muncă.

O altă revendicare a sindicaliştilor vizează micşorarea preţului la energie. Reprezentaţii sindicali susţin că în urma demersurilor susţinute ale sindicatelor din ultima perioadă s-a reuşit deblocarea conturilor pentru anumite plăţi precum salariile, însă activitatea companiei este în continuare în blocaj. “Vă aducem la cunoştinţă că alte firme care fac parte din TMK Steel Holding, cu puncte de activitate în Germania şi Cehia, nu au fost afectate de sancţiunile impuse prin Regulamentul Comisiei Europene nr.269/2014. Având în vedere această situaţie, constatăm că Ministerul Afacerilor Externe nu şi-a asumat un rol activ, în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor naţionale în faţa organismelor europene, privind aplicarea în mod unitar al Aquis-ului Uniunii Europene. Ridicăm această problemă deoarece în perioada 10-24.03.2022 nu au existat documente emise de către instituţiile abilitate ale statului român care să blocheze activitatea financiară a TMK-ARTROM S.A. Băncile la care unitatea îşi are deschise conturile au luat măsuri de blocare, peste prerogativele legale pe care le aveau, fără ca legalitatea măsurii să fie verificată de organele abilitate”, se arată în scrisoarea trimisă de sindicalişti către Guvern.

Astfel, societatea are contracte cu peste 600 de beneficiari din UE, SUA şi Canada, fiind una dintre firmele competitive pe piaţă şi care contribuie la bugetul de stat, societatea nu a vândut marfă produsă în România către firmele înrudite, nu a plătit dividende în Rusia, ba chiar a investit în jur de 250 de milioane de euro în cele două fabrici din România, două treimi din finanţare venind din Rusia.

Potrivit organizatorilor, la protest participă aproximativ 300 de persoane din cadrul celor două unităţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...