Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți. De unde cumpără maghiarii

În Ungaria, circa 500 din cele 2.000 de benzinării care există în ţară au rămas fără carburanţi de câteva zile, situaţia fiind provocată de măsurile Guvernului ultranaţionalist cu privire la plafonul de preţ introdus în 2021, dar și de războiul din Ucraina, potrivit agenţiei EFE.

Guvernul premierului Viktor Orban a introdus anul trecut, înainte de războiul din Ucraina, un preţ plafonat la 1,16 euro pe litrul de motorină şi super 95, pentru a ține sub control  inflaţia încă de atunci în creştere.

Presa ungară semnalează, începând de duminică după-amiaza, tot mai multe plângeri din cauza lipsei de carburanţi cu preţ fix, Aceeași situație este și la carburanții de calitate mai bună, care nu sunt vizați de plafonare.

În aceste condiții, mulţi unguri au decis să cumpere carburanţi din Slovacia, chiar dacă preţul este de 1,7 euro pe litru, conform portalulului independent telex.hu.

Preţul plafonat este valabil până la 31 decembrie, iar Guvernul a avertizat deja că l-ar putea menţine doar dacă va mai veni petrol rusesc în ţară.

Ungaria importă din Rusia 85% din gaze şi 65% din petrolul pe care le utilizează. Guvernul lui Orban nu este de acord cu sancţiunilor europene împotriva Rusia, subliniază EFE.

Trebuie menționat totuși că Ungaria se află pe lista ţărilor care, în ciuda intrării în vigoare, luni, a embargoului petrolier impus Rusiei, poate importa în continuare petrol din această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...