Sute de controale în întreaga ţară pentru protejarea fondului forestier. Au fost date amenzi de peste 300.000 de lei

Sute de controale au fost efectuate în perioada 28 august-3 septembrie a.c. pentru protejarea fondului forestier de către polițiști, aflați sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din IGPR.

Au fost efectuate 776 de controale, oamenii legii verificând proveniența, prelucrarea, depozitarea şi valorificarea lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 

Au fost verificate 250 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

101 de dosare penale, pentru neregulile constatate în domeniul silvic

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 101 dosare penale, fiind cercetate 63 de persoane și au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 360.500 de lei. 

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.054 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 400.300 de lei.

Au fost înregistrate 15 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 7 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...