Sute de mii de polițe Euroins expiră astăzi, iar șoferii se grăbesc să își cumpere alta. Director ASF: „Monitorizăm tot”

Astăzi marchează deadline-ul pentru șoferii care dețin polițe de asigurare auto la Euroins, iar agitația în domeniul asigurărilor auto a atins cote maxime. Circa 800.000 de șoferi se grăbesc să-și înnoiască polițele RCA, evitând astfel amenzi substanțiale și sancțiuni severe care pot duce la suspendarea certificatului de înmatriculare.

Potrivit datelor analizate de Economica, numărul polițelor vândute zilnic a crescut semnificativ în această săptămână, atingând aproximativ 200.000 de polițe miercuri, ceea ce marchează vârful de vânzări în această perioadă tensionată. Această explozie în cererea de asigurări auto este generată de aproximativ 830.000 de șoferi care aleg să nu renunțe la polița lor la Euroins pentru a primi diferența de primă, dată fiind perioada scurtă rămasă până la expirarea poliței.

Platformele firmelor de asigurare și brokerilor sunt în plină efervescență, iar cifrele de vânzări au înregistrat niveluri fără precedent. Un broker major a raportat vânzarea a peste 17.000 de polițe într-o singură zi, comparativ cu 2.000-3.000 într-o zi obișnuită. Aceste cifre de vânzări au atras atenția Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care monitorizează îndeaproape evoluția pieței.

„Monitorizăm tot: sisteme IT, modul de ofertare, absolut tot. Am ajuns să avem updates la fiecare oră”, a declarat Valentin Ionescu, directorul Sectorului Asigurări Reasigurări din ASF. El a asigurat că piața din România are capacitatea de a gestiona cererea suplimentară, subliniind eforturile constante de monitorizare a cotelor de piață și solvabilității companiilor implicate.

În contextul ofertei crescute de asigurări auto, șoferii sunt îndemnați să aibă răbdare în procesul de încheiere a poliței online, dat fiind că unele sisteme pot înregistra mici întârzieri temporare. Cu toate acestea, se așteaptă ca procesul să se desfășoare fără probleme, asigurându-le șoferilor continuarea legală a circulației.

Vezi mai jos cât au ajuns să coste asigurările RCA

Pe un exemplu concret, pentru o Dacia Duster cu capacitate cilindrică de 1598 cmc, condusă de un șofer de 22 de ani cu clasa de bonus B2 (10% reducere față de prețul de bază) cel mai bun preț este de 2075.33 de lei pe 12 luni, oferit de Groupama. La compania grecească Hellas Direct, prețul unei asigurări RCA ajunge să coste chiar și 5047.41 de lei pentru o perioadă de 12 luni.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole