Tablouri semnate de Luchian, Grigorescu și Tonitza, date în urmărire de poliție

Mai multe tablouri semnate de Luchian, Grigorescu și Tonitza au fost date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost deja reținut de poliție.

Se pare că dministratorul galeriei de artă a plecat acasă cu tablouri ale marilor pictori români, după care le-a vândut și a încasat banii.

Printre tablourile furate se numără și unele semnate de Luchian, Grigorescu și Tonitza. Polițiștii au făcut două percheziții și au dat operele de artă în urmărire națională și internațională. Prejudiciul estimat de anchetatori este de peste 230.000 euro.

Plângerea a fost făcută la poliție de proprietarul tablourilor, care le-a dat în administrare galeriei de artă respective.

Marți, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a făcut două percheziții în Bucuresti într-un dosar privind fapte de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false.

Potrivit anchetatorilor, în urma verificărilor „a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, și-ar fi însușit și ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată – opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării”.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 euro, iar operele de artă au fost date în urmărire națională și internațională. Administratorul galeriei de artă a fost reținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...