Talibanii înlocuiesc Ministerul Condiţiei feminine cu altceva! (VIDEO)

Talibanii au înlocuit vineri Ministerul afgan al Condiţiei feminine printr-un minister destinat „promovării virtuţii şi prevenirii viciului”, însărcinat să supravegheze respectarea legii islamice, instituţie din care angajatele de acum înainte sunt excluse, potrivit Reuters.

Muncitori au fost văzuţi instalând un panou cu efigia Ministerului Promovării Virtuţii şi Prevenirii Viciului pe fosta clădire a Ministerului Condiţiei feminine.

Mai multe înregistrări postate pe reţelele de socializare în ultimele 24 de ore arată salariate ale ministerului care manifestează în faţa clădirii şi afirmă că şi-au pierdut locul de muncă, primind ordinul să se întoarcă acasă.

Amintiri dureroase

Revenirea poliţiei religioase la Kabul nelinişteşte populaţia şi în primul rând tineretul. Precedentele ministere pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciului au lăsat amintiri dureroase de hărţuire, pedepse corporale şi sancţiuni pentru încălcarea legii islamice sharia – bărbi prea scurte pentru bărbaţi, văluri acoperind insuficient femeile, nerespectarea celor cinci rugăciuni cotidiene etc. Pedepsele erau executate în public.

Revenirea acestui minister de sinistră amintire fusese oficializată în cursul anunţării componenţei noului guvern taliban în 7 septembrie, din care nu face parte nicio femeie. Un înalt responsabil taliban a declarat în această săptămână că femeile nu vor mai fi autorizate să lucreze împreună cu bărbaţii în ministere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...