Talibanii l-au eliberat pe austriacul în vârstă de 84 de ani. Bărbatul fusese acuzat de spionaj

Publicat: 26 feb. 2024, 06:40, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Talibanii l-au eliberat pe austriacul în vârstă de 84 de ani. Bărbatul fusese acuzat de spionaj
Talibanii l-au eliberat pe austriacul in varsta de 84 de ani

Talibanii au decis să-l elibereze duminică pe Herbert Fritz, un austriac în vârstă de 84 de ani şi naţionalist de extremă dreapta, care fusese arestat în Afganistan în luna mai a anului trecut, relatează Reuters.

Talibanii l-au eliberat pe austriacul Herbert Fritz, austriacul în vârstă de 84 de ani arestat în luna mai a anului trecut, sub acuzația de spionaj! Dar ce căuta mai exact naţionalistul de extremă dreapta austriac în Afganistan? Ei bine, acesta a mers în Afganistan de unde a relatat lucruri pozitive, arătând astfel că țara este foarte sigură pentru ca imigranții să se poată întoarce acasă.

Talibanii l-au eliberat pe austriacul Herbert Fritz

Talibanii l-au arestat sub suspiciunea de spionaj, potrivit Der Standard. Ministerul austriac de Externe a precizat că a depus eforturi pentru a asigura eliberarea lui Fritz încă din luna mai şi a mulţumit Qatarului şi reprezentanţei Uniunii Europene din Kabul pentru că au sprijinit eforturile sale de a obţine întoarcerea sa în Austria.

Fritz a fost membru fondator al Partidului Naţional Democrat (NDP), un grup de extremă dreapta interzis în 1988, potrivit Der Standard. Partidul Libertăţii de extremă dreapta din Austria, care a fost lider în sondajele de opinie înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârşitul acestui an, a făcut presiuni pentru eliberarea lui Fritz.

Politicienii din partidul respectiv au spus că Fritz făcea cercetări pentru o carte în Afganistan. Ministerul de Externe din Qatar şi-a exprimat recunoştinţa faţă de administraţia talibană din Afganistan pentru cooperarea în vederea eliberării austriacului.