Tânără salvată de la amputarea piciorului de medicii de la Spitalul Județean Timișoara

O tânără cu o tumoră gigant a fost salvată de la amputarea piciorului de medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara.

Intervenția chirurgicală de excepție a durat cinci ore și a constat în înlăturarea unei tumori gigant, care acoperea în întregime coapsa dreaptă a pacientei.

Potrivit medicilor, tumorile de asemenea dimensiuni sunt destul de rare şi apar la persoane corpolente, deoarece grăsimea suferă modificări şi se poate ajunge rapid la tumori. În cazul în care se depășește pragul posibilității de a se efectua o intervenție chirurgicală de eliminare a tumorii, se poate ajunge la amputaţie majoră.

Medicii  (Andreea Raţă, Sorin Barac, Adelina Mzi, Vadim Breahna, alături de asistenta Cecilia Duma şi medicul anestezist Giorgiana Bobouţanu) care au realizat intervenția au declarat:  „Era o tumoră gigant, care ocupa întreaga coapsă dreaptă, cu particularitatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era înglobat în aceasta. Am protejat vasele de sânge şi nervii periferici astfel că pacienta va putea merge bine fără a fi nevoie de intervenţii suplimentare. La sfârşitul operaţiei, tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pacientă urmează o perioadă de convalescenţă şi tratament specific”.

Pacienta, în vârstă de 29 de ani, a precizat că avea dureri și constata cum coapsa crește în volum. ”Şase ani tot apăreau amorţeli şi furnicături iar la picioare aveam senzaţia de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am îngrăşat, apoi ţineam cură de slăbire. (…) Am fost la un spital din Timişoara, unde medicii mi-au făcut o biopsie şi am primit recomandarea să merg la Chirurgie vasculară, la Spitalul Judeţean”.

Medicii le recomandă pacienţilor un consult rapid la un medic chirurg dacă observă modificări substanţiale, de pildă porţiuni de piele încreţită, întărită, membre crescute în volum, total sau parţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...