Tănase Stamule, în cărți pe șefia Autorității pentru Digitalizarea României

Unul dintre cele mai râvnite posturi din administrația centrală este cel de președinte al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), entitate în aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului.

Rolul care-l va juca această agenție în administrația centrală va fi uriaș în contextul în care digitalizarea este dintre principalele obiective ale Green Deal-ului Uniunii Europene, adică va fi unul dintre punctele cheie în „foaia de parcurs a UE pentru a ajunge la o economie durabilă”. 

Potrivit informațiilor noastre, atât premierul Florin Cîțu, dar mai ales liderul PNL Ludovic Orban, ar dori ca la șefia ADR să fie numit profesorul de la ASE, Tănase Stamule, fost consilier al Orban pe vremea când era prim ministru.

Trebuie precizat că printre atribuțiile ADR se numără „transformarea digitală a economiei şi societăţii româneşti”; „realizează guvernării electronice la nivelul administraţiei publice din România” și „îndeplinirea obiectivelor pentru România ale programelor de asistenţă financiară ale Uniunii Europene în domeniul său de competenţă”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole