Tancurile rusești se repară cu piese de la frigidere și mașini de spălat

Publicat: 14 mai 2022, 21:00, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Tancurile rusești se repară cu piese de la frigidere și mașini de spălat

Recunosc, nu mă pricep la tancuri. La niciun fel de armament. N-am făcut meditații și nu m-am dus pe la cei mai pricepuți ca să iau notițe despre acestea. Dar serios că nu mă gândeam că niște tancuri pot să fie reparate cu piese de la frigidere, mașini de spălat și chiar de la televizoare!

Și, totuși, soldații ruși din zona Harcov a Ucrainei așa procedează: repară tancurile cu astfel de piese. Informația a apărut întâi în presa ucraineană, unde mai mulți oficiali locali au arătat că soldații ruși din regiunea Harkov au început să meargă din casă în casă, pentru a înregistra toate aparatele electrocasnice de prin locuințe.

Apoi, știrea a fost confirmată de The Washington Post, care citează dintr-un discurs al secretarului american al Comerţului, Gina Raimondo, în timpul unei audieri în Congres: „Am primit rapoarte din partea ucrainenilor care afirmă că găsesc pe teren echipamente militare ruseşti care sunt pline de semiconductori ce au fost scoşi din maşini de spălat vase şi frigidere”.

Raimondo a mai afirmat că exporturile tehnologice americane către Rusia au înregistrat o scădere cu circa 70% de la impunerea sancţiunilor la sfârşitul lunii februarie.

Astfel, măsurile restrictive impuse Rusiei de către Statele Unite determină trupele armate ale Moscovei să se descurce cum pot. Cel mai la îndemână e să apeleze la elemente electronice din frigidere şi din maşini de spălat.