Tancurile rusești se repară cu piese de la frigidere și mașini de spălat

Recunosc, nu mă pricep la tancuri. La niciun fel de armament. N-am făcut meditații și nu m-am dus pe la cei mai pricepuți ca să iau notițe despre acestea. Dar serios că nu mă gândeam că niște tancuri pot să fie reparate cu piese de la frigidere, mașini de spălat și chiar de la televizoare!

Și, totuși, soldații ruși din zona Harcov a Ucrainei așa procedează: repară tancurile cu astfel de piese. Informația a apărut întâi în presa ucraineană, unde mai mulți oficiali locali au arătat că soldații ruși din regiunea Harkov au început să meargă din casă în casă, pentru a înregistra toate aparatele electrocasnice de prin locuințe.

Apoi, știrea a fost confirmată de The Washington Post, care citează dintr-un discurs al secretarului american al Comerţului, Gina Raimondo, în timpul unei audieri în Congres: „Am primit rapoarte din partea ucrainenilor care afirmă că găsesc pe teren echipamente militare ruseşti care sunt pline de semiconductori ce au fost scoşi din maşini de spălat vase şi frigidere”.

Raimondo a mai afirmat că exporturile tehnologice americane către Rusia au înregistrat o scădere cu circa 70% de la impunerea sancţiunilor la sfârşitul lunii februarie.

Astfel, măsurile restrictive impuse Rusiei de către Statele Unite determină trupele armate ale Moscovei să se descurce cum pot. Cel mai la îndemână e să apeleze la elemente electronice din frigidere şi din maşini de spălat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...