Țara care a început vaccinarea persoanelor de peste 50 de ani cu a treia doză de ser anti-COVID

De vineri, Israelul a început să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.

Israelul a lansat în urmă cu două săptămâni o campanie pentru a permite persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani să li se administreze o a treia doză de vaccin, în principal de la laboratoarele Pfizer/BioNTech, deşi Agenţia americană pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări sunt urmate de autorităţile israeliene, nu s-a pronunţat asupra acestei chestiuni.

În noaptea de joi spre vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani.

„Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (…). Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina”, a afirmat el într-un comunicat, precizând că această decizie a fost validată de un comitet de experţi, scrie Agerpres, preluând AFP.

Peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole