Țara care a învins al doilea val de coronavirus

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Arden, a anunțat ridicarea restricțiilor impuse la Auckland pentru a combate al doilea val al pandemiei de coronavirus, afirmând că țara sa „a învins din nou virusul”.

Primul val de coronavirus a fost controlat aproape în întregime la sfârșitul lunii mai în utma unei izolări stricte la nivel național, iar arhipeleagul a înregistrat o serie de 102 zile fără contaminare locale.

Însă un nou focar epidemiologic a fost descoperit în luna august în cel mai mare oraș al țării, ceea ce a determinat autoritățile să instituie din nou noi măsuri de izolare care au durat trei săptămâni, până la începutul lunii septembrie.

Fiindcă în Auckland nu a mai fost confirmat niciun caz de coronavirus de 12 zile, ceea ce înseamnă că pandemia este sub control, iar premierul le-a mulțumit locuitorilor care au fost nevoiți să suporte o nouă izolare.

„Locuitorii din Auckland şi neozeelandezii s-au ţinut de un plan care a funcţionat de două ori. Ei au învins din nou virusul”, a afirmat lidera laburistă, conform Agerpres.

Succesul vine într-un moment oportun pentru Jacinda Ardern, deoarece la 17 octombrie au loc alegeri legislative. Iar ea este considerată favorită să rămână la conducerea guvernului.

Jacinda Ardern a adăugat că, începând de miercuri seară, nivelul de alertă de la Auckland va fi redus la 1, ca în restul ţării. Asta înseamnă că nu va mai exista nicio restricţie în privinţa adunărilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...