Țara care impune „permisul sanitar” pentru accesul în muzee și cinematografe

Franța impune utilizarea unui „permis sanitar” pentru accesul în muzee, cinematografe sau alte spații culturale. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 din ultima vreme.

Conform BBC, de miercuri francezii vor trebui să facă dovada vaccinării, a unui test negativ sau dovada vindecării de Covid pentru a putea intra în majoritatea muzeelor și cinematografelor.

Parlamentarii francezi vor dezbate dacă să extindă această regulă și pentru luna august la intrarea în cafenele restaurante și spații comerciale.

Decizia a fost luată la o zi după ce Franța a înregistrat 18.000 de cazuri noi în 24 de ore, o creștere masivă, generată în principal de circularea variantei Delta, original descoperită în India. În această situație, guvernul de la Paris a anunțat că Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei.

Numărul de cazuri a crescut accelerat în ultimele zile, săptămâna trecuta se înregistrau medii de 7.000 de cazuri pe zi. Săptămâna aceasta, numărul a crescut cu 150%.

„Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a spus ministrul sănătății francez, Olivier Veran, în fața Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului francez.

El a precizat că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce privește capacitatea crescută de transmitere.

Președintele Emmanuel Macron anunțase anterior că există planuri pentru crearea acestui „permis sanitar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...