Țara care se redeschide în totalitate și este gata să „trăiască” cu boala Covid-19

Singapore este prima țară care se va redeschide în totalitate și primul stat care este pe cale să trateze boala Covid-19 la fel ca pe toate celelalte.

De la debutul pandemiei, în Singapore au fost înregistrate doar câteva zeci de decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2. Rata de vaccinare anti-Covid este una dintre cele mai mari.

Experţii medicali de aici spun că este posibil ca anual să fie înregistrate sute de decese asociate Covid-19, similar gripei, relatează The Guardian.

„Singurul mod în care putem să nu avem decese oriunde în lume este să eliminăm boala cu totul, iar asta a fost făcut doar în cazul variolei”, a spus Paul Tambyah, preşedinte al Asia Pacific Society of Clinical Microbiology and Infection.

Singapore a raportat 44 de decese legate de Covid-19 de la începutul pandemiei. Ţară cu o populaţie de 5,7 milioane de locuitori înregistrează, într-un an obişnuit, aproximativ 800 de decese asociate gripei comune.

„În timp ce ideea de sute de decese cauzate de Covid pare şocantă comparativ cu decesele înregistrate până acum şi merită efortul de a preveni asta, este la egalitate cu gripa, de care societăţii nu prea îi pasă”, a declarat Alex Cook, expert în boli infecţioase la National University of Singapore (NUS).

El a adăugat că, dacă vaccinarea în rândul vârstnicilor nu va fi îmbunătăţită, în următorul an sau doi este posibil să fie înregistrate până la o mie de decese asociate Covid-19 în Singapore.

Experţii preconizează că cele mai multe decese vor fi înregistrate în rândul persoanelor din grupe avansate de vârstă care nu s-au vaccinat în ciuda faptului că sunt eligibile de mai bine de jumătate de an.

Ministrul Sănătăţii, Ong Ye Kung, a spus luna aceasta că, în timp ce economia se va deschide, singaporezii „trebuie să fie pregătiţi psihic” pentru posibilitatea ca bilanţul deceselor asociate Covid-19 să crească.

Trei sferturi dintre locuitorii Singapore sunt vaccinaţi anti-Covid, iar autorităţile au în vedere relaxarea unor restricţii începând cu luna septembrie, când rata imunizării va ajunge la 80%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...